Σχεδιασμός & Κατασκευή Ιστοσελίδας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Η εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ με ιστορία άνω των 60 ετών, μας ζήτησε να κατασκευάσουμε το πιο ολοκληρωμένο ειδησεογραφικό site του Νομού Τρικάλων. Επιθυμούσε ουσιαστικά να απεικονιστεί σε μορφή ιστοσελίδας, η έντυπη έκδοση μαζί με όλες τις πληροφορίες της (αρθρογραφία, αγγελίες, εορτολόγιο, εφημερεύοντα φαρμακεία, λίστα ιατρών, πρόγνωση καιρού κ.α.).

Βασική απαίτηση ήταν η δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών / μελών οι οποίοι θα είχαν πρόσβαση σε κλειδωμένα άρθρα και στήλες καθώς και τη δυνατότητα ανάγνωσης και download του εντύπου που κυκλοφορεί καθημερινά.

Επίσης πολύ σημαντικό ήταν η εφαρμογή στο site του οργανογράμματος της εφημερίδας υπό τη μορφή δικαιωμάτων διαχείρισης βάσει της θέσης που κατέχει ο καθένας και των αρμοδιοτήτων του. Για παράδειγμα, τις διαφημίσεις του site θα έπρεπε να τις διαχειρίζεται αποκλειστικά το λογιστήριο χωρίς δυνατότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας από συντάκτες και αρχισυντάκτες.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας βασίστηκε στο grid view κυρίως για την καλύτερη ιεράρχηση περιεχομένου. Τη βάση της χρωματική παλέτας αποτέλεσε το μπλε και το κόκκινο της εταιρικής ταυτότητας σε συνδυασμό με γκρι φόντο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ SITE & ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Αναπτύξαμε το έργο, πάνω στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Ενσωματώσαμε – custom made από την Webstation – λειτουργίες όπως τη διαχείριση αγγελιών, το εορτολόγιο, τη διαχείριση των τευχών, τα φαρμακεία καθώς και το κλείδωμα περιεχομένου για τα μη μέλη.

Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν και πρόσθετα – plugins για την πρόγνωση του καιρού, τη διαχείριση μελών και τη 3D προβολή του καθημερινού τεύχους της εφημερίδας.